top of page
etusivu_2.png
cltrlslogoläpinäkyvä.png

Festarit ovat päättyneet!

Kiitos kaikille katsojille, leffantekijöille, panelisteille ja festarin mahdollistaneille tukijoille!

NEW WATER FINNISH .png
ELOKUVAT
OHJELMISTO

OHJELMISTO

Yhteiskunta on jatkuvan muutoksen alla vallan ja vastarinnan pelikenttänä. Valta ja vastarinta esiintyvät monesti mediassa ja julkisessa keskustelussa yksiselitteisinä ja itsestäänselvinä ilmiöinä. Eri näkökulmat esiintyvät mustavalkoisina, ja näkyvät monin tavoin yhä polarisoituneempana yhteiskuntana. Pitkäaikaiseen havainnointiin perustuva etnografinen elokuva antaa kriittisen ja syvän näkökulman globaalisti esiintyviin konflikteihin ja valta-asetelmiin. Festivaalin ohjelmisto koostuu elokuvista, jotka antavat yleisölle mahdollisuuden nähdä sosiaalisten ja poliittisten valtasuhteiden kulisseihin - niihin tapoihin, maailmankuviin, ympäristöihin ja asenteisiin, jotka ilmentävät sekä valtaa, että vastarintaa.

 

Haluamme tuoda esiin vallan ja vastarinnan moninaisuuden. Valta ja vastarinta ilmenevät kumpikin niin julkisina säädöksinä, toimintana ja performansseina kuin yksityisinä arjen mahdollisuuksina ja tekoina. Emme halua vain esittää vallan ja vastarinnan muotoja, vaan myös tuoda esiin luovia tapoja lähestyä niitä. Miten ihmiset itse kokevat valtaa ja miten he kapinoivat sen eri muotoja vastaan? Miten valta ja vastarinta järjestäytyvät yhteiskunnan tai henkilökohtaisen tasoilla? Millaisia suhteita vallan ja vastarinnan välillä on? Liittyykö valtaan aina vastarintaa ja voiko vastarintaa tehdä ilman selkeää vastustuksen kohdetta?

 

Etnografisten elokuvien kautta haluamme avartaa ymmärrystä siitä, mitä valta ja vastarinta käytännössä ovat ja kuinka monimutkaisilla tavoin ne ilmenevät ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Etnografian avulla abstraktit konseptit voidaan esittää ihmisten omista lähtökohdista, jolloin selkeinä ja luonnollisina pidetyt rajat häilyvät.

 

Tämän vuoden festivaaleilla meillä on ilo esittää 15 erinomaista etnografista dokumenttielokuvaa. Elokuvien kautta sukellamme tarkastelemaan valtaa ja vastarintaa muun muassa pakolaisuuden, sukupuolistuneen väkivallan, alkuperäiskansojen oikeuksien ja ympäristön köyhtymisen teemojen kautta. 

 

CULTUREELS-työryhmä toivottaa sinut tervetulleeksi festivaaleille uudelleen määrittelemään, haastamaan ja laajentamaan valtaan ja vastarintaan liittyviä näkökulmiasi.

filmi.png
TRAILERI

FESTIVAALITRAILERI

INFO SUOMEKSI

INFO

LIPUT

LIPUT

CULTUREELS ETNOGRAFINEN ELOKUVAFESTIVAALI

cltrlslogoläpinäkyvä.png
filtter2.png

CULTUREELS – Etnografinen Elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna elokuvateatteri Kino K13:sta sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Reginassa.

Lipunmyynti aukeaa xx.xx.xxxx

 

Voit ostaa yksittäisiä näytöslippuja (9/6 €) tai 3/6 näytöksen paketin. 

Yksittäisellä lipulla ja näytöspaketin lipuilla voit osallistua valitsemiisi näytöksiin.

Yksi näytös voi sisältää useamman elokuvan.  

HINNAT

Lippu yhteen elokuvanäytökseen    9 €

Alennusryhmä                                               6 €

3 näytöksen paketti                                  20 €

6 näytöksen paketti                                  35 €

Lauantaina 23.4. Kino Reginassa järjestettävä näytös on kaikille avoin ja ilmainen.

filtter2.png
filtter2.png
filtter2.png
MEISTÄ

LIPUT

ETNOGRAFISELLE ELOKUVAFESTIVAALILLE

cltrlslogoläpinäkyvä.png

Voit ostaa yksittäisiä näytöslippuja (9/6 €) tai 3/6 lippua sisältävät paketin. 

Näytöskohtaisella lipulla voit osallistua valitsemaasi näytökseen ja lippupaketin lipuilla voit valita vapaasti mihin näytöksiin haluat osallistua. 

Yksi näytös voi sisältää useamman elokuvan.

HINNAT

 

Lippu yhteen näytökseen   9 €

Alennusryhmä                           6 €

3 näytöksen paketti               20 €

6 näytöksen paketti               35 €

Lauantaina 23.4. Kino Reginassa järjestettävä näytös on kaikille avoin ja ilmainen.

MEISTÄ

cltrlslogoläpinäkyvä.png

CULTUREELS – Etnografinen elokuvafestivaali on syntynyt antropologian opiskelijoiden intohimosta etnografisia dokumenttielokuvia kohtaan. Festivaalin tavoitteena on tuoda akateemista antropologian tutkimusta lähemmäs ihmistä.

Etnografisen dokumenttielokuvan avulla katsojan on

mahdollista havainnoida sosiaalisen ja kulttuurisen elämän monimuotoisuutta sekä saada uusia näkökulmia.

CULTUREELS – Etnografinen elokuvafestivaali haluaa ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun audiovisuaalisen taiteen kautta. Toisen ihmisen syvä ymmärrys tuo ihmisiä lähemmäs toisiaan ja on voimakas keino eriarvoisuutta vastaan muuttuvassa maailmassa.

Ketkä tapahtumaa järjestävät? Voit lukea meistä lisää

MITÄ OVAT ETNOGRAFISET ELOKUVAT?

Etnografinen elokuva on yksi dokumenttielokuvan genre. Etnografisessa elokuvassa hyödynnetään tieteellistä tutkimusotetta ja antropologian lähestymistapoja.

Antropologia? Etnografia? Voit lukea lisää 

 

filmi_edited_edited_edited_edited_edited

CULTUREELS – Etnografinen Elokuvafestivaali on Suomessa järjestettävä monipäiväinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota ajankohtaisia näkökulmia ja keskustelunavauksia etnografisen dokumenttielokuvan keinoin. Dokumenttielokuvien lisäksi festivaaliohjelmaan sisältyy myös tapahtuman teeman mukaista oheistoimintaa ja haastatteluja keskustelun  syventämiseksi. Festivaalin arvoihin kuuluvat vahvasti yhdenvertaisuus, moniäänisyys ja avoimuus. Arvojemme mukaisesti haluamme elokuvafestivaalin muodossa luoda alustan kaikenlaisille elokuvantekijöille ja katsojille ottamalla erilaiset kävijäryhmät huomioon. 

CULTUREELS – Etnografinen Elokuvafestivaali on vapaaehtoisvoimin järjestetty ja voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka taustajärjestönä toimii Cultureels ry.

 

CULTUREELS – Etnografinen Elokuvafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019 helsinkiläisessä elokuvateatterissa Kino Engelissä. Vuonna 2021 festivaalin teemana oli  “Muutos”.  Vuoden 2021 tapahtuma  järjestettiin  verkkofestivaalina.

Vuoden 2022  teemana on “Valta ja Vastarinta” ja festivaalin näytöspaikkoina ovat Kino K13 ja Kino Regina.

Tapahtumassa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia Helsingin kaupungin koronapandemiaan liittyviä suosituksia.

SIJAINTI 

 

Kino K13 (Katajanokanlaituri 11 A, Katajanokka, Helsinki)  

Lisätietoja teatterin sijannista ja saavuttettavuudesta Kino K13 kotisivuilla.

Kino Regina (Töölönlahdenkatu 4, Keskuskirjasto Oodi)

Lisätietoja teatterin sijainnista ja saavutettavuudesta Kino Reginan kotisivuilla.

INFO

CULTUREELSkuvitus2022_IisaArvelin.png

CULTUREELS sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TUKIJAMME

oodi_hginkaupunki.png
skr.png
bottom of page