top of page

KINO REGINA 23.4.

Vapaa pääsy.  Free admission.

11:00

Helsingin keskuskirjasto Oodi,

Töölönlahdenkatu 4

S_edited.png

Maa joka nousee ja laskee
(The Land That Rises and Descends)

Still_2.jpg
S_edited.png

 

20 min

2021

Suomi/Finland

Ohjaaja/Director: Moona Pennanen

Kieli/Language: Ruotsi/Swedish

Tekstitykset/Subtitles: Suomi, englanti/Finnish, English

 

Suomi:

Maa joka nousee ja laskee tutkii Suomen unohdettua takapihaa: Merenkurkun saaristoa. Merenkurkku on ainutlaatuinen paikka, jossa meri on tuleva maata ja maa aiempaa merta.  Vanhat myytit ovat osa päivittäistä todellisuutta, ja maan nousu ja lasku asettaa kysymyksen  saariston tulevasta olemassaolosta.

 

English:

The Land that Rises and Descends explores Finland’s forgotten backyard: the Kvarken Archipelago. Kvarken is a unique place on earth where the sea is the future land and the land was previously the sea. There myths as old as time form part of daily reality, and the rising and descending of the land poses questions about the archipelago’s future existence.


 

When the Mill Hill Trees Spoke to Me

WhenTheMillHillTreesSpokeToMe_still3_birchtrees_credit_MauriLahdesmaki.tif
S_edited.png

17 min

2021

Suomi/Finland

Ohjaaja/Director: Kirsikka Paakkinen

Elokuvassa ei ole puhetta eikä tekstejä

The movie has no speech or subtitles

Suomi:

Runollinen tutkimusmatka elokuvantekijän lapsuuden ympäristöön ja ihmisen luontosuhteeseen; maaseututaajaman metsiin, vanhoihin pyhiin luonnonpaikkoihin, järville, pelloille ja hiljenneille kylänraiteille. Kulttuurisen, lineaarisen ajan kulun ohella kulkee luonnon syklinen aika.

 

Englanti:

The filmmaker returns to her childhood village. As she looks at her own past and the place’s history, a poetic investigation into the relationship between human and nature takes form.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kirsikka Paakkinen

Kuvaus: Mauri Lähdesmäki

Leikkaus: Kirsikka Paakkinen ja Mauri Lähdesmäki

Äänisuunnittelu: Pietu Korhonen

Musiikki: Lauri Uusitalo

Äänitys: Pekka Kumpulainen

Kamera-assistentti: Ella Karttunen

Tuottaja: Kirsikka Paakkinen

Kapinalliset

unnamed.jpg
S_edited.png
unnamed (4).jpg

29 min

2022

Suomi/Finland

Ohjaaja/Director: Miikka Poutiainen

Kieli/Language: Suomi/Finnish

Tekstitykset/Subtitles: Englanti/English

Elokapina-yhteisöön kuuluva Sanni (21) on luopunut työstään pelastaakseen maailman ilmastokatastrofilta. Sanavalmis Eltti (18) yhdistää puolestaan queer- sekä ympäristöaktivismin ja käyttää näitä polttoaineena esiintymisissään. Vaikka Sanni ja Eltti ajavat yhteistä hyvää on kansalaisaktiivin tehtävä raskas, sillä viranomaiset eivätkä kaikki kansalaisetkaan tunnu ymmärtävän heidän jaloja päämääriään.

 

Dokumenttielokuva käsittelee kansalaistottelemattomuutta, aktivistin traumaa sekä virkavallan roolia yhteiskunnan suojelijana Suomessa, jota pidetään yhtenä maailman turvallisimmista maista ja missä poliisitoiminnan taso on tilastojen mukaan maailman kirkkainta kärkeä. Millaisen tunnekirjon aktivisti joutuu käymään läpi aktiossa ja ketä virkakoneiston lopulta tulisikaan suojella ja keneltä?

 

Elokuvassa seurataan Sannin ja Eltin osallistumista sekä tuntemuksia vuonna 2021 järjestetyissä Elokapinan aktioissa ja mielenilmauksissa. Kesä- ja Syyskapinat olivat vuoden 2021 suurimpia mediatapahtumia Suomessa, jossa mielenosoituskulttuuri on perinteisesti ollut maltillista. Teos piirtää toiveikkaan ja sympaattisen kuvan valveutuneista nykynuorista, jotka ovat valmiita taisteluun ilmastokriisiä vastaan jopa kansalaistottelemattomuuden keinoin.

 

Kuvaaja: Okko Oinonen

Tuotanto: PinkAgency Productions

bottom of page